Tag: 爱上海HWH

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/508194/grass-cave-house-makiko-tsukada-architects Clipboard CopyHouses•Yokohama, Japan Japan Save this picture!© Shinkenchiku-sha+ 12 Share Grass Cave House / Makiko Tsukada Architects ArchDaily Year:  Photographs “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/508194/grass-cave-house-makiko-tsukada-architects Clipboard Projects Architects: Makiko Tsukada Architects Area Area of this architecture project Area:  97 m² Area:  97 m² Year Completion year of this architecture project Houses Grass Cave House / Makiko Tsukada ArchitectsSave this projectSaveGrass Cave House / Makiko Tsukada Architects photographs:  Shinkenchiku-shaPhotographs:  Shinkenchiku ShaStructural Engineer:Taizen Nieda, Mitsuyoshi YoshidaArchitect In Charge:Makiko TsukadaCity:YokohamaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!First Floor PlanRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. The site is surrounded by gentle hills, and a green area unfolds in front of the narrow-centered “V” shaped site. We attempted to adjust the distance to cities, as well as that to the natural environment, by utilizing the unique characteristics of the site, and three-dimensionally integrating the green area.Save this picture!© Shinkenchiku-shaSpecifically, the outline of the building was determined to follow the shape of the site. Two floating lawns were planned in a way such that they appear to be continuous with the green area in front. The lawn on the roof of the garage slopes down towards the living room, while directing a line of sight from the interior to trees in the park. Another lawn is made on the roof of the living space. It slopes down towards the street side, creating a rich green scenery along with the surrounding trees.Save this picture!© Shinkenchiku-shaThe floating roofs have a hat-like function that work as air conditioners to absorb solar radiation during summer, and as insulation to maintain the interior thermal environment during winter.Save this picture!© Shinkenchiku-shaThe interior space is a large wooden open space with a hollow core at the center. By manipulating the natural light, the distance to the street and the height difference with the street, the space becomes more private towards the back of the house. The central core directs natural light to the first-floor bathroom and its surroundings, while functioning as access to the roof and as a ventilation pipe. In addition, since it structurally bears a large portion of seismic forces, only 50mm thin pipes were required for pillars to support the garage roof with a floating lawn.Save this picture!© Shinkenchiku-shaThis building, which resembles an urbanized rich, green cave, maintains adequate distance from cities while enabling enjoyment of a fresh relationship with city or natural environments through the horizontal and vertical hollows where light enters.Project gallerySee allShow lessHappy Cities and Stranger Danger: An Interview with DIALOG’s Bruce HadenArticlesSheffield University Student Wins 9th RIBA Norman Foster Traveling ScholarshipArchitecture News Share 2013 2013 CopyAbout this officeMakiko Tsukada ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYokohamaHousesJapanPublished on May 23, 2014Cite: “Grass Cave House / Makiko Tsukada Architects” 23 May 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY”last_img read more

Read more